Nye busser til BAT?

 

BAT vil købe 10 nye busser

Således skriver netavisen www.bornholm.nu 03.06.2013 og tilføjer:

Det kommunale busselskab BAT har søgt om 17 millioner kroner til indkøb af 10 nye busser.

De 10 nye busser skal erstatte de efterhånden 14-15 år gamle busser, som BAT indkøbte hos Århus Sporveje tilbage i 2009, da den hidtidige busoperatør, Iversen Busser, gik konkurs, og BAT omdannedes fra at være et driftselskab til et egentligt busselskab med eget driftsmateriel.

For et år siden anskaffede BAT 12 nye busser fra Irisbus, men da der skal 22 vogne til for at dække den daglige drift, har BAT altså endnu ikke kunnet skrotte eller sælge de tidligere Århus-busser. Omkostningerne til at holde de gamle busser i drift er imidlertid stigende, og kvalitetsforskellen på de gamle og nye busser er særdeles tydelig for både chauffører og passagerer.

De 10 busser, der nu ønskes indkøbt, er af samme type som de 12, der blev indkøbt i 2012. Indkøbet foreslås finansieret med 10,2 mio. kr. af kommunens kassebeholdning, mens 6,8 mio. kr. finansieres af BATs driftsbudget over 10 år fra 2014. Selskabets driftsbudget nedskrives følgelig med 680.000 kr. årligt i samme periode.

De 12 nye busser fra 2012 har levet op til forventningerne både med hensyn til brændstofs økonomi og driftskvalitet. Desuden har BAT fået generelt positive tilbagemeldinger fra kunderne på det serviceløft, som investeringen i nyt materiel har medført.

Bornholms Regionskommune oplyser, at det som alternativ til køb af busserne kan komme på tale at lease busserne.

Skriv en meddelelse

 

 

 

Du kan bruge disse HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>