Nye busser til BAT

 

I forbindelse med kommunalbestyrelsens budgetforlig for 2015 blev det besluttet, at BAT skal indkøbe yderligere 10 busser, således at de gamle Århus-busser, der har kørt på øen siden 2009, endelig kan udrangeres. Man må forvente, at de 10 busser bliver af samme type, som de 12, der blev indkøbt af BAT i 2012, og som selskabet har option på yderligere et antal af, nemlig Irisbus Crossway.

Med de 10 nye busser vil Bornholm atter have en moderne og tidssvarende buspark. Finansieringen af de nye busser sker delvis over BATs drift, idet driftsbudgettet bliver beskåret med det beløb, man sparer på brændstof og vedligeholdelse.

BAT-Div_IMG_11521Siden 2009 har Volvo-busserne fra Århus været et fast indslag i gadebilledet på Bornholm. I 2015 er det imidlertid slut for de til den tid efterhånden 16 år gamle busser. BAT_Bus-758_IMG_15941I løbet af 2015 vil endnu 10 nye busser køre i land på Bornholm. Der bliver sandsynligvis tale om den samme type som på billedet: Irisbus Crossway.

Derudover har BAT i løbet af sommeren 2014 anskaffet en ny bus. Ny er vel så meget sagt, eftersom det drejer sig om en Volvo B10M-60 bus fra 1988. Bussen har tilhørt Aakirkeby Lokaltrafik siden 1996, og BAT har overtaget den i forbindelse med, at Kim Ole Kofod har afviklet sin busvirksomhed. Bussen har fået internt nr. 708 hos BAT.

BAT-708_14685_GaragenBATs seneste nye bus er en gammel Volvo bus, der tidligere har tilhørt Aakirkeby Lokaltrafik, og som har kørt på Bornholm siden 1996. Her ses den foran BATs garageanlæg i Rønne.

 
 

Dette indlæg blev udgivet i Busdrift. Bogmærk permalinket.

6 Responses to Nye busser til BAT

  • Carl-Otto Toudal skriver:

   Hej Ronni
   Det er korrekt. Der kom fire i går, og i dag er der – så vidt jeg ved – kommet yderligere tre. De næste to skulle følge snarest, mens den sidste nok kommer til at trække lidt ud, da den har været udsat for uheld undervejs fra Tjekkiet til Danmark. Jeg var forbi garagen på Remisevej et par gange både i går og i dag, men de nye busser holdt nok så pænt med bagenden til, så man ikke kunne få et ordentligt billede. Men det følger jeg selvfølgelig op på. Busserne ligner de første 12, BAT fik for et par år siden, men der er dog også ganske klare forskelle. Det er dog klart, at billedet, der erbrugt som illustration på TV2s hjemmeside, ikke er korrekt. De nye busser til BAT har hverken bagdør eller blå front. Det vender jeg tilbage til her på siden. Her er dog i første omgang et par billeder af de helt nye busser fra torsdag 25.06.2015

   BAT_15645.jpg

   BAT_15646.jpg

   BAT_15648.jpg

   Mvh., Carl-Otto

 1. Ronni Svensson skriver:

  ja måske burde TV2 Bornholm bytte linket med billede ud med klippet med de nye busser fra nyheder http://www.tv2bornholm.dk/net-tv.aspx?dag=24.06.2015 .
  Jeg glæder mig til at se når der kommer nyt om de nye BAT busser.

  De fleste af Lokalruter på Bornholn er nu i Udbud i følge http://myldretid.dk/nyheder/nr/892
  Mvh
  Ronni

  • Carl-Otto Toudal skriver:

   Hej Ronni
   Så godt oplysningerne om udbuddet i den lokale presse. Jeg undrede mig godt nok over tidshorisonten. Umiddelbart før ruterne blev sendt i udbud, var køreplanerne for de lokale ruter fra august 2015 rent faktisk blevet offentliggjort på BATs hjemmeside. Selv om man vel næppe forventer den store ændring i operatørerne på de lokale ruter, skal det da blive spændende at se, hvem der skal køre ruterne fremover – det kan jo være, der bliver lidt at jagte sådan rent billedmæssigt.

   Mvh., Carl-Otto

 2. Magnus Persson skriver:

  En lille rettelse, de nye busser er Iveco Crossway LE, Irisbus-navnet bruges ikke længere 🙂

  I forhold til de tidligere leveret busser, er bagenden og fronten ændret, indvendigt er der især ved førepladsen ændret en del :)…

 3. Carl-Otto Toudal skriver:

  Hej Magnus
  Det du skriver er helt korrekt, hvilket også vil fremgå af mit næste indlæg, som er lige på trapperne.
  Mvh., Carl-Otto

Skriv en kommentar/besked (write a comment/message)

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.