BAT-chauffør udtaler sig

Det bliver ikke bedre, før vi får en ny chef
Bornholms Tidende følger 31.07.2020 op på uroen i BAT med et interview med en af selskabets erfarne chauffører, der dog har valgt at fremtræde anonymt af frygt for at komme i klemme i forhold til ledelsen.
Det er næsten blevet en “tradition”, at uroen i BAT blusser op hvert år, når vinterkøreplanen skal implementeres. Både i 2018 og 2019 førte de nye planer til arbejdsnedlæggelser, og også i 2020 var det ved at gå galt. Her valgte chaufførerne dog at blive på arbejdet og prøve forhandlingens vej.
Chaufføren forklarer til avisen: “Når der bliver lavet nye køreplaner, bliver vi ikke adspurgt. Vores faglige erfaringer bliver ikke brugt, og vi får bare trukket nogle ting ned over hovedet, som vi ikke har lyst til. Vi skal bare makke ret. Der er ingen respekt.”
Chaufføren giver udtryk for, at det er uklart, hvordan de nye køreplaner bliver til, og at de ikke virker udtænkt af personer, der har kendskab til rutebilkørsel og fortsætter:
“Tidligere var det driftslederen, som sad og lavede køreplanen i samspil med chaufførerne. Nu er det tydeligt, at det er nogen, der ikke ved hvad der foregår, når man kører rutebus. Vi skal have passagerer af og på og hænger hele tiden i en klokkestreng, og det er ikke altid, vi kan nå planen til tiden. Køreplanerne har længe været alt for stramme.”
Chaufføren mener, ansvaret for den nuværende situation ligger hos trafikchef Lars Friborg. Direkte adspurgt, om ikke også chaufførerne har deres del af ansvaret, svarer han:
“Det synes jeg faktisk ikke. Jeg synes, chaufførerne har været trofaste og loyale over for deres arbejdsplads og deres passagerer. Vi får gentagne gange ros fra vores passagerer, der synes, det er utroligt, at vi må finde os i de forhold, vi arbejder under. De kan jo godt fornemme, at vi er i tidspres,” og han forsætter: “Det er så vidt fint, at man går over til den gamle køreplan, men jeg tror ikke, forholdene bliver bedre, før vi får en ny trafikchef. Tilliden er simpelthen væk.”
Bornholms Tidende oplyser sidst i indslaget, at det ikke har været muligt at indhente en kommentar fra trafikchef Lars Friborg.
Kilde: BAT-chauffør om balladen i det kommunale busselskab: Det bliver ikke bedre, før vi får en ny chef (af Laust Jordal), Bornholms Tidende 31.07.2020).
Total Page Visits: 452
Total Website Visits: 770965
Dette indlæg blev udgivet i Busdrift. Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar/besked (write a comment/message)

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.