Rostocks nye sporvogn hedder TINA

Stadler leverer den seneste generation af sporvogne til Rostock
Stadler skal levere 28 TINA sporvogne til Rostocker Straßenbahnen AG. (RSAG). Kontrakten er den tredje ordre på Stadlers seneste generation af sporvogne.
Visualisering af den nye TINA sporvogn til Rostock. Tegning: Stadler.
RSAG og Stadler har i dag underskrevet en kontrakt for levering af 28 TINA sporvogne (et akronym for “Total Integrierter Niederflur-Antrieb”) med den nye model, der sætter fokus på passagerkomfort. Den tredelte fuldt airconditionerede dobbeltretningsvogn kan rumme 221 passagerer, heraf 75 siddende. Vognen er ca. 32 meter lang og fremstår med et rummeligt interiør, store panoramavinduer og et integreret passager informationssystem. De trinløse lavgulvsvogne inkluderer plads til kørestole og cykler på fire særligt indrettede arealer. Den maksimale frihøjde skaber sammen med panoramavinduerne med uhindret udsyn en lys, luftig atmosfære. Vognene har USB porte, så passagererne kan oplade deres mobile enheder under turen, moderne informationsskærme holder passagererne opdateret, og der er wifi i hele vognen. Ligesom alle andre RSAG-køretøjer er de nye vogne udstyret med videoovervågning og billetautomater. Fire specielt designede bogier garanterer en blød kørsel og beskytter ligeledes hjul og skinner. Sporvognen har et integreret kollisions advarselssystem.
De nye vogne skal gradvist erstatte nogle af 6N1 vognene, som daterer sig tilbage til 1994-1996, og som bliver faset ud efter ca. 30 års drift. Tildelingen blev på forhånd udarbejdet som en del af et europæisk udbud og afsluttet i overensstemmelse med lovbestemmelserne.
Ifølge kontrakten vil de første vogne blive leveret i slutningen af 2024. I 2025 vil de første vogne i serien påbegynde driften i Rostock. Antallet af Stadler sporvogne i RSAG`s vognpark vil vokse til en total på 41 enheder og blive sat i drift på alle seks linjer på RSAG´s rutenet. RSAG’s sporvogne dækker hvert år omkring 3,2 mio. vognkilometer.
“I dag er en stor dag for Rostocker Strassenbahn AG, hvor vi køber 28 yderst avancerede sporvogne og derved fuldender en proces, der har varet adskillige år, og som indebar beslutningstagning, udbud og kontrakttildeling. Vi er meget glade for at kunne tilbyde Rostocks indbyggere endnu mere service og højere niveau af sikkerhed fra 2025 med vogne, som er miljøvenlige og er forsynet med aircondition systemer og wifi ombord. Disse køretøjer udmærker sig ved innovative førerassistentsystemer, herunder kollisionsundgåelse, som vil være kendetegnene for vores nye sporvogne,” kommenterede RSAG’s bestyrelsesmedlemmer Yvette Hartmann og Jan Bleis.
“Kontrakten er et stærkt signal for en klimavenlig mobilitet i Rostock og en investering i fremtiden. Med denne udvidelse kan RSAG og vi endnu engang vise Rostocks indbyggere, hvad moderne, miljøvenlig offentlig transport kan tilbyde vores hanse- og universitetsby,” sluttede Rostocks borgmester Claus Ruhe Madsen.
“Vi er stolte over Rostocker Straßenbahn AG’s ordre og glade for at levere disse passagervenlige TINA sporvogne for tredje gang, siden produktet kom på markedet for ikke så længe siden. Vi er glade for, at Rostock nu efter Tramlink også bliver forsynet med den seneste generation af sporvogne fra Stadler,” udtalte Jure Mikolčić, CEO Stadler Germany og fortsatte: “De nye sporvogne vil blive skræddersyet både til passagerernes behov og til linjenettet og køreplanernes krav.
Kilde: Stadler Rail AG´s hjemmeside, klik HER
Total Page Visits: 52
Total Website Visits: 772824
Dette indlæg blev udgivet i Løst og fast. Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar/besked (write a comment/message)

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.