Nye busser til BAT

 

19.12.2011 vil BATs direktør Lars Bjørn Høybye kunne åbne – om ikke fem julegaver – så i hvert fald fem spændende julepakker med tilbuddene fra de virksomheder, som kæmper om at få lov til at levere 12 nye busser til trafikselskabet.

Netop 19.12 udløber fristen for den udbudsrunde, som på grund af en procedurefejl, erstattede den første udbudsrunde. I forhold til den første runde, hvor der var fire prækvalificerede bydere, er der i den nye runde hele fem: Scania, Volvo, Mercedes, Irisbus og VDL.

“Vi regner med, at vi kan skrive kontrakt mellem jul og nytår. Selskabet skal så levere 12 busser senest ved udgangen af april. Det glæder os, at busserne kommer til sæsonen. Og får vi en skrap vinter, så er det de gamle busser, det går ud over,” udtaler Lars Bjørn Høybye til Bornholms Tidende.

Høybye oplyser endvidere, at BAT har betinget sig, at selskabet kan købe yderligere op til 10 busser inden udgangen af 2015 til en fast pris. Hver bus kører mellem 110.000 og 160.000 km pr. år, og BAT regner med en levetid pr. bus på ca. 10 år. Denne alder har BATs nuværende 23 busser jo allerede for længst passeret, så derfor får BAT brug for yderligere busser i de kommende år.
 
Kilde: Bornholms Tidende 01.12.2011 (side 6): BAT giver sig selv 12 nye busser i julegave (af Jens Stubkjær).

 

 

Skriv en meddelelse

 

 

 

Du kan bruge disse HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>