Milanos linienet 2003

 

 

Signaturforklaring:

De røde tal markerer liniernes endestationer, mens de små sorte tal viser, hvor de enkelte linier kører. Hvis du klikker med musen på de røde tal, kommer der en ny kortskitse frem med den aktuelle linie fremhævet i forhold til de øvrige linier.

De sorte, blå og pink streger er driftsstrækninger, mens de brun-orange streger er spor, der for øjeblikket ikke indgår i den daglige drift, men kun bruges ved f.eks. remisekørsel.

De grønne linier er den sidste rest af oplandssporvejene, som tidligere udgik fra Via Valtellina (den gule firkant) lidt nord for Stazione di Porta Garibaldi.

I pagt med italiensk tradition er betegnelser som via, viale, piazza mv. udeladt i stedbetegnelserne.

Kortet er udarbejdet på basis af et kort i Blickpunkt Straßenbahn nr. 1-2004, side 136.

Oversigt 2003:

08.12.2003 undergik sporvejsnettet i Milano en større omlægning. Omlægningen skyldtes, at metrolinie M3 blev forlænget til Maciachini, ligesom 2 nyanlagte strækninger (metrotramvia nord og metrotramvia sud) blev taget i brug.

Metrotramvia nord var en udbygning og opgradering af en del af den tidligere oplandssporvej mellem Via Valtellina og Niguarda (Parco Nord). Strækningen blev overtaget af linie 4, mens oplandssporvejen blev afkortet til strækningen Niguarda – Desio og Affori – Limbiate.

Metrotramvia sud var en udbygning af linie 15, som tog en helt nyanlagt strækning mellem Porta Lodovica og Abbiategrasso i brug. 

      

De væsentligste ændringer pr. 08.12.2003:

  • Linie 2 afkortes til strækningen Piazza Negrelli – Viale Lunigiana og kører ikke længere til Bignami.
  • Linie 4 bliver helt omlagt og kører fremover direkte mellem mellem Piazza Cairoli/Piazza Castello og ad den nye metrotramvia nord til Niguarda (Parco Nord).
  • Linie 5 bliver forlænget fra Stazione Centrale ad Viale Lunigiana, Viale Fulvio Testi og fra Ospetale Maggiore videre ad den nye metrotramvia nord strækning til den nye endestation i Niguarda (Parco Nord) fælles med linie 4.
  • Den korte myldretidslinie 4/ mellem Piazzale Lagosta og Ospetale Maggiore får nyt linienummer 5/. 
  • Linie 7 forlænges fra Piazzale Lagosta til centrum (Largo Cairoli og Piazza Castel-lo).
  • Linie 15 flyttes til den nyanlagte metrotramvia sud strækning mellem Porta Lodovica og Abbiategrasso.
  • Myldretidslinie 15/ kører mellem Piazza del Duomo og Gratosoglio, men kun frem til marts 2005, hvor metrolinie M2 forlænges fra Famagosta til Abbiategrasso.
  • Der oprettes en ny linie 16, som overtager linie 24’s strækning mellem Piazza Axum og Piazza del Duomo og strækningen mellem Piazza del Duomo og Via Monte Velino fra linie 4.
  • Linie 24 halveres og trafikerer fremover kun strækningen mellem Piazza del Duomo (Via Dogana) og Vigentino.

 

 
 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *