Nye busser til BAT

 

I forbindelse med kommunalbestyrelsens budgetforlig for 2015 blev det besluttet, at BAT skal indkøbe yderligere 10 busser, således at de gamle Århus-busser, der har kørt på øen siden 2009, endelig kan udrangeres. Man må forvente, at de 10 busser bliver af samme type, som de 12, der blev indkøbt af BAT i 2012, og som selskabet har option på yderligere et antal af, nemlig Irisbus Crossway.

Med de 10 nye busser vil Bornholm atter have en moderne og tidssvarende buspark. Finansieringen af de nye busser sker delvis over BATs drift, idet driftsbudgettet bliver beskåret med det beløb, man sparer på brændstof og vedligeholdelse.

BAT-Div_IMG_11521Siden 2009 har Volvo-busserne fra Århus været et fast indslag i gadebilledet på Bornholm. I 2015 er det imidlertid slut for de til den tid efterhånden 16 år gamle busser. BAT_Bus-758_IMG_15941I løbet af 2015 vil endnu 10 nye busser køre i land på Bornholm. Der bliver sandsynligvis tale om den samme type som på billedet: Irisbus Crossway.

Derudover har BAT i løbet af sommeren 2014 anskaffet en ny bus. Ny er vel så meget sagt, eftersom det drejer sig om en Volvo B10M-60 bus fra 1988. Bussen har tilhørt Aakirkeby Lokaltrafik siden 1996, og BAT har overtaget den i forbindelse med, at Kim Ole Kofod har afviklet sin busvirksomhed. Bussen har fået internt nr. 708 hos BAT.

BAT-708_14685_GaragenBATs seneste nye bus er en gammel Volvo bus, der tidligere har tilhørt Aakirkeby Lokaltrafik, og som har kørt på Bornholm siden 1996. Her ses den foran BATs garageanlæg i Rønne.

 
 

Dette indlæg blev udgivet i Busdrift. Bogmærk permalinket.

6 Responses to Nye busser til BAT

Skriv en kommentar/besked (write a comment/message)

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *