BAT: Støtte til elbusser

Statsstøtte på 6,6 mio. kroner
01.02.2021 skriver Bornholms Tidende, at en ansøgning fra Bornholms Regionskommune og BAT har fået en positiv modtagelse i staten. Kommunen og BAT sendte i sommeren 2020 en ansøgning til den såkaldte “grønne buspulje” til finansiering af et projekt med elbusser til bybuskørslen i Rønne. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen meddelte i december, at ansøgningen fra Bornholm var blevet imødekommet.
Af en pressemeddelelse fra kommunen fremgår det, at det er tanken at indkøbe af fire nye elbusser, ligesom den nødvendige ladeinfrastruktur skal etableres. Projektet er samlet budgetteret til omkring 15 millioner kroner, hvoraf staten har bevilget 6,6 millioner kroner. Bornholms Regionskommune skal så selv finansiere de resterende 8,4 millioner kroner.
I løbet af februar skal regionskommunen derfor beslutte, om den skal acceptere tilsagnet fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen og måske ikke mindst tage stilling til BAT’s medfinansiering af projektet. Sagen behandles i kommunens i natur- og miljøudvalg i begyndelsen af februar og slutter i kommunalbestyrelsen den 25.02.2021. Udvalgsformand Leif Olsen (SF) udtaler følgende i pressemeddelelsen:
“Tilsagnet fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen er meget positivt, og det giver nu BAT en mulighed for at starte på den grønne omstilling af den kollektive bustrafik en del tidligere end forventet. Omstillingen ligger fint i tråd med den grønne udvikling, vi i det hele taget gerne ser på Bornholm. Men først må vi afvente den lokale, politiske behandling.”
Såfremt projektet bliver vedtaget af kommunalbestyrelsen, skal både indkøb af busser og etablering af infrastrukturen med ladestandere mm. i offentligt udbud. Der regnes derfor med, at de første elbusser først kommer i drift som bybusser i Rønne i foråret 2022. I pressemeddelelsen vurderes det, at de fire elbusser tilsammen vil kunne bidrage til at mindske CO2-udledningen på Bornholm med cirka et ton årlig.
Kilde
Bornholms Tidende 01.02.2021: Staten støtter omstilling til elbusser (af Henrik Nielsen).
Total Page Visits: 465
Total Website Visits: 877692
Dette indlæg blev udgivet i Busdrift. Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar/besked (write a comment/message)

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *