BAT skal selv køre flere ruter

BAT skal selv køre flere ruter for at spare 500.000
Netavisen Bornholm.nu kunne 04.09.2021 oplyse, at det kommunale selskab BAT fremover selv skal stå for betjeningen af linjerne 7 og 8, der kører i påskeugen og efterårsferien samt i turistsæsonen fra begyndelsen af maj til udgangen af september. Kørslen har hidtil været udliciteret til de private vognmænd på øen. Ændringen er et resultat af budgetforliget mellem Socialdemokratiet og Venstre og skulle altså give en besparelse på 500.000 kroner.
BAT i sin nuværende skikkelse så dagens lys i 2009, da Iversen Busser A/S gik konkurs. Det har siden vist sig, at BAT har drevet den kollektive bustrafik på Bornholm langt mere effektivt, end Iversen Busser gjorde.
Bornholm.nu henviser i notitsen til, at Trafikstyrelsens tal viser, at BAT er det selskab i Danmark, der har flest køreplanstimer pr. indbygger i sit dækningsområde.
04.09.2021: Fra 2022 vil man ikke længere under normale forhold se busser fra de private vognmænd, som f.eks. “Pibelinj” fra Gudhjem Bus, på BAT’s linje 7 og 8. Fremover bliver det BAT’s egne gule busser, der skal indsættes.
Kilde
Bornholm.nu, 04.09.2021: BAT skal selv køre flere ruter for at spare 500.000.
Total Page Visits: 382
Total Website Visits: 865664
Dette indlæg blev udgivet i Busdrift. Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar/besked (write a comment/message)

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *