Berlin

Berlins offentlige trafikmidler
VBB-logoBVG-logo-75pxVerkehrsverbund Berlin-Brandenburg (VBB) er et drifts- og takstmæssigt fællesskab for omkring 40 trafikudbydere i de to Bundesländer Berlin og Brandenburg. Ud over hovedstaden Berlin omfatter fællesskabet også byerne Brandenburg an der Havel, Cottbus, Frankfurt an der Oder og Potsdam. Sidstnævnte er for øvrigt hovedstaden i Bundeslandet Brandenburg.
Berlins sporveje, MetroTram-linjerne
MetroTram-linjerne (M-linjerne) er de vigtigste linjer i Berlins sporvejssystem. Modsat de “almindelige” sporvejslinjer, som højest har drift i ca. 20 af døgnets 24 timer, så kører M-linjerne døgnet rundt. Driften er naturligvis mindre hyppig i nattetimerne, ligesom enkelte af linjerne ikke betjenes i deres fulde omfang, men kun på en del af deres normale strækning. Klik på linjenumrene herunder for at komme frem til billedsider fra de enkelte linjer:
M1M2M4M5M6M8M10M13M17
Berlins sporveje, øvrige sporvejslinjer
De af Berlins sporvognslinjer, som ikke indgår i MetroTram-systemet, trafikeres som hovedregel i tidsrummet fra tidlig morgen til omkring midnat. Dog trafikeres enkelte linjer ikke alle dage, ligesom nogle linjer også har en kortere daglig driftsperiode. Oplysninger om dette findes på billedsiderne om de enkelte linjer, som der er link til herunder.
12161821273750606162636768
Sporvejenes faste anlæg
Berlins U-Bahn
Berlins S-Bahn
Nogle få billeder af Berlins busser
Die Strausberger Eisenbahn
Die Woltersdorfer Straßenbahn
Die Schöneicher-Rüdersdorfer Straßenbahn
Total Page Visits: 2203
Total Website Visits: 900908