Tramvia Blau

(Senest opdateret 28.06.2022)
Barcelonas museumssporvej
Tramvia Blau sporvejen daterer sig tilbage fra 1901 og er den eneste overlevende strækning af de tidligere sporveje i Barcelona. Strækningen er på 1.276 meter og går fra Plaça Kennedy (ved metrolinje L7’s endestation Av. Tibidabo) ad Avinguda Tibidabo op til Plaça del Doctor Andreu ved foden af Tibidabo funicularen, som bl.a. fører op til Tibidabo forlystelsesparken. Undervejs på turen kører man gennem et kvarter med bygninger i den catalanske Modernista og Noucentista stil, ligesom man har en storslået udsigt over byen.
Tramvia Blau var ikke en del af det offentlige sporvejssystem i Barcelona, men i privat eje. Den havde dog på Plaça Kennedy forbindelse til de offentlige sporveje. Den blev betjent af toakslede sporvogne i et markant blåt design – som har givet sporvejen dens navn. Den fik sin forbindelse med metrolinje 7 i 1954, mens den mistede sin tilknytning til de øvrige sporveje i løbet af 1960’erne, efterhånden som de blev nedlagt. Da de sidste af Tranvías de Barcelonas sporvejslinjer blev nedlagt 1971, fortsatte Tramvia Blau i privat eje frem til 1979, hvor den blev overtaget af byen, som forsatte med at drive den.
Siden 2018 har Tramvia Blau ligget stillet. Ifølge TMB’s hjemmeside skyldes det, at man er ved at restaurere eller modernisere strækningen, men der foreligger ikke udmeldinger om, hvornår dette arbejde forventes at være tilendebragt.
I kilderne herunder er der links til sider om og videoer fra Tramvia Blau.
Kilder
  • TMB‘s hjemmeside, klik HER.
  • Videoer på YouTube, klik HER.
  • Wikipedia side om Tramvia Blau, klik HER.
Total Page Visits: 216
Total Website Visits: 913796